مدیریت جزییات عامل مرگ کسبوکارها
بجهت خدمات مشاوره که میدهم با خیلی از مدیران مواجه شدم که به شدت علاقه دارند جزییات تمام کارها را کنترل کنند و روی همه چیز مسلط باشند هر چند ممکن است دانش کافی برای این کار را نداشته باشند.
نتیجه این کار میشود یک مدیری که اصلا وقت ندارد و با اینکه که کلی کار میکند ولی هیچ کاری را هم از پیش نبرده است. عاقبت تمام این سازمانها عموما این است که یا به اندازه کافی رشد نمیکنند یا به مرور زمان از بین میروند.
چرا باید یک مدیر یا صاحب کسبوکار خود را درگیر چنین وضعی کند؟
چرا این نوع تفکر باعث عقب ماندگی میشود؟
معمولا وقتی یک کاری را از اول خودت شروع کردی لازم است اوایل کار روی جزییات وقت بگذاری و عموما به سبب کوچک بودن کسبوکار راه دیگری هم وجود ندارد. همین طور که کسبوکار توسعه پیدا میکند این فکر در موسس پیدا میشود که حتما روش کاری که پیش گرفته موثر بوده و همین روش کار باعث شده تا به اینجا برسد لذا همین طرز تفکر را در پیش میگیرد. اما وقتی کسب و کار بزرگ شد دیگر این روش تفکر پاسخگو نیست و باعث عقب ماندگی خواهد شد.
وظیفه اصلی و مهم موسس یک کسب و کار این است که به توسعه کسب و کارش فکر کند. لذا وقتی از این کار باز بماند توسعه دست نیافتنی میشود. باید به این موضوع دقت کرد که پیدا کردن آدمهایی که میتوانند مسئولیت پذیر و کار بلد باشند بسیار مهم است و از آن مهم تر این است که اختیار لازم برای انجام دادن مسئولیت را به آنها داد.
به این نکته باید توجه کرد که ممکن است کار را به کسی بسپارید که روشی بغیر از روش شما برای اجرا داشته باشد اما مهم این است که بتواند کار را به شکل قابل قبولی انجام دهد. مشکل موسسان و اغلب مدیران ارشد این است که فکر میکنند هر فردی باید دقیقا کار را مثل خودشان انجام دهد و این در حالی است که باید پذیرفت که هر کس روش کار خودش را دارد و اصلا برای این استخدام میشود که کار را آنطور که بلد است انجام دهد.
سپردن کار به دیگران یک مهارت اساسی است که باید آموخت. مهارتی کلیدی که باعث رشد کسبوکار خواهد شد و غفلت از آن قطعا باعث دشواریهای بسیار زیادی خواهد شد.
دیدگاهها/سوالات کاربران
لطفا نکات زیر را در نظر داشته باشید: