بلاگرها به پا خیزید و دوباره بنویسید
این روزها وقتی صحبت از وبلاگنویسی میکنیم حتما عبارت بازاریابی محتوایی هم در کنارش شنیده میشود. برای یک لحظه هم که شده بیایید دست از سر بازاریابی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ برداریم و بنویسیم.
خیلی سال پیش بلاگر بودن خودش یک هنر خالص بود. یک سبک زندگی بود. خیلیها نظرشان را در مورد مسائل روزمره در وبلاگهایشان مطرح میکردند و از همین راه گفتمانهای مختلفی شکل میگرفت. سالها گذشت و رسانههای اجتماعی از راه رسیدند.
توییتر، اینستاگرام و انواع دیگر رسانهها فرصتهای جالبی را برای تولید محتوا ایجاد کردند اما یک مشکل بزرگ را نیز همراه خود ایجاد کردند و آن مشکل سطحی نگری بود. برای توییت کردن و یا انتشار یک پست در اینستاگرام خیلی زمان لازم نبود. میشد مطالعه نکرده مطلبی را منتشر کرد و این باعث شد کیفیت محتوای تولیدی به شدت افت کند و از طرفی رفتار کاربران نیز خیلی سطحی شد. آنها نیز دیگر مطالب را با دقت نخواندند و فقط به اسکرول کردن، وقت را گذراندند.
این روزها تعداد لایک به حدی مهم شده است که برخی برای لایک بیشتر هر کاری میکنند. برای برخی دنبال شدن و دنبال کردن در حد یک مسئله به شدت مهم مطرح است. گاهی حتی شاهد دعواهای زیادی بر سر این مسائل بودهام.
واقعیت این است که بلاگرها تحت تاثیر این پلتفرمهای جدید تولید محتوا قرار گرفتند و تا حدی اعتماد به نفس خود را از دست دادند. خیلیها نوشتن را به بهانه اینکه « مردم دنبال مطالب زرد هستند » کنار گذاشتند و یادشان رفت که بلاگر وبلاگش را برای این راهانداخته بود که نظرات خودش را در مورد مسائل مورد علاقهاش بیان کند نه اینکه دنبال تعداد خوانندگان زیاد و متفاوت باشد.
البته که هر نویسندهای دنبال پیدا کردن خواننده زیاد و البته فعال است. خوانندهای که نظرش را پای پست وبلاگ ثبت میکند، خوانندهای که در مورد پست وبلاگی که خوانده یک پست در وبلاگش مینویسند، خوانندهای که پست مطالعه شده را همراه نظرش در شبکههای اجتماعی منتشر میکند. اما یک نکته از نظر دور مانده است و آن تعداد خواننده است. واقعا یک وبلاگ چند نفر خواننده باید داشته باشد تا دل نویسنده گرم شود و چرخ نوشتن بگردد؟
شاعر میفرماید که یکی مرد جنگی به از صد هزار. یک اصطلاحی وجود دارد به نام طرفدار واقعی یا به قول اجنبی True Fan. یک طرفدار واقعی کسی که به شکل فعال دنبال کار نویسنده را میگیرد. طرفدار واقعی را خیلی راحت در میان طرفداران تیمهای فوتبال میتوانید ببینید. همیشه و در همه حال از تیم خود دفاع میکنند و همیشه حافظ منافع تیم خود هستند. یک نویسنده (برند، کسبوکار و …) باید دنبال چنین خوانندگان وفاداری باشد.
اگر هر ماه فقط یک خواننده وفادار داشته باشید و هر خواننده وفادار هر ماه فقط ۲ نفر را تبدیل به طرفدار کند در نهایت تعداد خوانندگان شما بیش از ارتفاع قله اورست خواهد شد. چیزی که مهم است استمرار در نوشتن است.
ست گودین نویسنده و استاد بازاریابی ۱۱ سال است که هر روز یک پست وبلاگ نوشته است و پستی را به همین مناسبت منتشر کرده است. این استمرار جادو میکند. او در این سالها بیش از ۵ میلیون کلمه نوشته و اعتقاد دارد این استمرار به شدت روی زندگیش موثر بوده است. او حالا به نوشتن روزانه عادت کرده و یک روتین روزانه دارد.
برای هر روز نوشتن باید زیاد مطالعه کرد. این مطالعه فقط کتاب خواندن نیست. مطالعه کردن یعنی دست برداشتن از سطحی زندگی کردن . یعنی با دقت و توجه زندگی کردن. کتاب، فیلم، پادکست،عکس و هر محتوای دیگری را باید با دقت ببینید تا بتوانید هر روز بنویسید.
۲ سال پیش چالش ۳۰ روزه وبلاگ نویسی را معرفی کردم و دوستان زیادی در این چالش شرکت کردند. تعداد زیادی از علاقهمندان از این چالش به عنوان انگیزه استفاده کردند و سعی کردند هر روز بنویسند و نوشتههای خوبی هم منتشر شد.
حالا از امروز برای خودم چالش هر روز نوشتن را تعریف میکنم. دوست دارم یکی از وظایف روزمرهام انتشار هر روز یک نوشته باشد. باید دید چطور از پس این چالش بر خواهم آمد.
از امروز و با انتشار این نوشته هر روز یک مطلب جدید در این وبلاگ منتشر خواهم کرد. در این مسیر سعی میکنم هر جا که لازم بود از روشهای مورد استفاده خودم برای ادامه راه هم بنویسم.
اگر شما هم علاقهمند به نوشتن هستید با من همراه شوید و هر روز یک پست منتشر کنید. تمام تلاش خود را بکنید که دست از زندگی سطحی و اسکرول وار بر دارید و بیشتر مطالعه کنید و مطالب جدیدی منتشر کنید.
اگر علاقهمند بودید و در این چالش شرکت کردید آدرس وبلاگ خود را در قسمت نظرات قید کنید تا دوستان دیگری هم بتوانند مطالب شما را مطالعه کنند.
Photo by Andraz Lazic on Unsplash
دیدگاهها/سوالات کاربران
من بلاگر طلایی دهه هشتادم. متاسفانه قوانین سفت و سخت و پرابهام، از دیگر دلایل رکود وبلاگ نویسی هست اقای لامعی عزیز
منظورتون از قوانین پر ابهام چیه؟
لطفا نکات زیر را در نظر داشته باشید: