چرا و چطور یک وبلاگ نویس شویم؟
اصلا مگر این روزها کسی هم وبلاگ میخواند؟ ای آقا کی حوصله خواندن وبلاگ دارد؟ ترافیک روی اینستاگرم است، عصر وبلاگنویسی دیگر به سر آمده.
اینها عباراتی است که خیلیها با آن به این نتیجه میرسند که وبلاگ داشتن و نوشتن دیگر فایدهای ندارد و باید بیخیال داستان شد. در این پست تصمیم دارم در مورد این بنویسم که چرا باید وبلاگ داشت و چطور میشود یک وبلاگ خوب راهاندازی کرد.
چرا باید وبلاگ داشت؟
قبلا در یک پستی با عنوان چرا یک متخصص دیجیتال مارکتینگ باید وبلاگ شخصی داشته باشد؟ در مورد لزوم داشتن وبلاگ برای یک دیجیتال مارکتر توضیح دادم ولی در این جا صحبت از لزوم داشتن وبلاگ برای همه است. وقتی قرار باشد مطلبی را بنویسید همیشه دنبال این هستید که هر چیزی را که تجربه میکنید با دقت بررسی کنید و بیشتر در موردش بدانید.
وبلاگ نویسی بر خلاف نوشتن در رسانههای اجتماعی مانند اینستاگرام این کمک را به شما میکند که با موضوع خیلی عمیقتر درگیر شوید و از سطحی نگری فاصله بگیرید. در وبلاگ این فرصت را دارید تا مطلب را با حوصله شرح دهید و نظر خودتان را بیان کنید. در انتها خوانندگانی که واقعا نظری داشته باشند در بحث شما شرکت خواهند کرد.
در پست چطور مطالب بیشتری از یک کتاب را یادبگیریم؟ توضیح دادم که یکی از موضوعاتی که میتوان از آن برای وبلاگ نویسی استفاده کرد نوشتن در مورد مطالبی است که در کتاب خواندهاید. وقتی موضوعی را برای دیگران شرح میدهید قطعا خودتان نیز آن را بهتر فرا خواهید گرفت .
برای داشتن وبلاگ لازم نیست حتما تخصص خاصی در یک موضوع داشته باشید از زندگی روزمره خود بنویسید. از تجربیات محل کار و زندگی. برای مثال در دنیا مادران وبلاگ نویسی داریم که به Mom Bloggers معروف هستند و کلا در مورد تجربیات روزمره خود به عنوان مادر مینویسند و حتی از این طریق کسب درآمد هم دارند.
از کجا ایده برای نوشتن پیدا کنیم؟
معمولا برای افرادی که تازه تصمیم به راهاندازی وبلاگ میگیرند این سوال مطرح میشود که از کجا ایده برای نوشتن پیدا کنیم؟
باید بگویم که ایده همیشه جلوی چشمان شما است فقط چون تا به حال قرار نبوده در موردش بنویسید آنرا نمیبینید. وقتی به مسائل روزمره با دقت نگاه کنید کلی ایده برای نوشتن دارید. یادتان باشد که اوایل کار از خودتان خواهید پرسید که آیا اصلا این ایده برای مخاطب جذاب است یا نه و در بیشتر مواقع به خودتان خواهید گفت که نه این ایده خوبی نیست.
اشتباه میکنید و این اشتباه باعث میشود دست از نوشتن بردارید. ایدهای را که به ذهنتان رسیده بنویسید. شروع کنید. لازم نیست منتشرش کنید. فعلا دارید در موردش مینویسید و به اصلاح میپزیدش. فکر کنید که این ایده آخرین ایده دنیا است و شما وظیفه دارید به هر روشی که میدانید آنرا به شکلی جذاب ارائه کنید.
یادتان باشد برای اینکه خروجی خوبی داشته باشید و بتوانید ایدههای بهتری پیدا کنید باید مصرف کننده خوب محتوا باشید. باید کتاب خوب بخوانید، فیلم خوب ببینید، پادکست خوب بشنوید و هر محتوای خوب دیگری را که پیدا کردید به دقت مصرف کنید. با این روش دیگر مشکل پیدا کردن ایده را نخواهید داشت.
گام بعدی برای پرورش ایده این است که حتما پست وبلاگ را نوشته و منتشر کنید. شاید در اوایل عمر وبلاگنویسی، کیفیت نوشتههای شما خیلی عالی نباشد ولی باید به خاطر داشته باشید که فقط با نوشتن است که میتوانید کیفیت را بهبود ببخشید . نترسید هیچ اتفاقی برای شما نخواهد افتاد پست را منتشر کنید.
چند وقت یکبار باید بنویسم؟
هر روز بنویسیم؟ یا مثلا هفتهای یک بار؟ از من اگر بپرسید میگویم که سعی کنید هر روز بنویسید. در پست بلاگرها به پا خیزید و دوباره بنویسید اشاره کردم که ست گودین استاد بازاریابی بیش از ۱۱ سال است که هر روز در وبلاگش مینویسد. او معتقد است که این روتین روزانه به شدت در موفقیت او تاثیر داشته است. اما روزانه نوشتن نیاز به تعهد دارد. اگر موفق به روزانه نویسی نشدید سعی کنید حتما هر هفته ۳ پست منتشر کنید و در انتشار آنها هم نظم را رعایت کنید. اگر قرار است روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه پست منتشر کنید حتما به این کار تعهد داشته باشید. نظم راز موفقیت شما است .
از کجا خواننده پیدا کنم؟
خب درست است که نوشتن به تنهایی برای توسعه خلاقیت و افزایش یادگیری مهم است اما بالاخره انتظار داریم کسی هم پیدا شود و مطالب ما را بخواند. خب از کجا باید خواننده پیدا کرد؟ نکات زیر به شما در پیدا کردن خواننده کمک میکند:
- لینک نوشته خود را در رسانههای اجتماعی منتشر کنید. اگر عضو گروهی هستید که اجازه انتشار لینک را در آن دارید لینک مطلب را همراه با یک توضیح کوتاه در کروه منتشر کنید.
- به دوستان خود اطلاع دهید که وبلاگ نویسی را شروع کردهاید و از آنها دعوت کنید که نوشتههای شما را مطالعه کرده و با دوستان خودشان به اشتراک بگذارند.
- در وبلاگهای دیگر فعال باشید و نظرات و نکات خود را در مورد نوشتههای دیگران حتما بگویید.
- وبلاگهای دیگری را که موضوع مشابهی مانند موضوع شما دارند را پیدا کرده و از آنها بخواهید اجازه دهند تا یک مطلب برای آنها بنویسید و در نهایت آنها شما را معرفی کنند. به این کار نوشتن پست مهمان گفته میشود.
- سعی کنید در مورد موضوعات مطرح روز بنویسید. خیلیها در مورد این مطالب جستجو میکنند و در نهایت نوشته شما را نیز پیدا خواهند کرد.
مجموع این کارها میتواند به شما در پیدا کردن خواننده کمک کند. فقط یادتان باشد وبلاگنویسی نیاز به صبر و حوصله دارد. به مرور زمان خوانندگان خود را پیدا خواهید کرد.
برای راهاندازی وبلاگ چه کارهای فنی باید انجام بدم؟
برای راهاندازی وبلاگ راههای مختلفی وجود دارد. یک راه این است که درگیر کارهای فنی بشوید و یا به کسی سفارش دهید تا برای شما یک وبلاگ طراحی کند. این کار هزینه دارید و پیشنهاد میکنم اگر تازه میخواهید وبلاگنویسی را شروع کنید از این راه استفاده نکنید.
به نظر من بهترین راه شروع وبلاگنویسی استفاده از پلتفرم وبلاگنویسی ویرگول است. با استفاده از این پلتفرم دیگر نیازی به درگیر شدن در کارهای فنی نیست. کافیت عضو ویرگول شوید و نوشتن را شروع کنید. مزیت دیگر استفاده از ویرگول این است که خوانندههای زیادی روی ویرگول هستند و شانس خوانده شدن پستهای شما به شدت افزایش میابد.
نوشتن لذتی بیپایان دارد. پیشنهاد میکنم حتما نوشتن را شروع کنید . میتوانید وبلاگ خود را زیر این پست در قسمت نظرات معرفی کنید.
دیدگاهها/سوالات کاربران
لطفا نکات زیر را در نظر داشته باشید: