چطور پایتون را یادگرفتم؟
این روزها همه کارها با کامپیوتر انجام میشود و لذا مهارت در استفاده از این ابزار به شدت ضروری است. زمانی بود که مهارت در استفاده از نرمافزارهایی مثل Word و Photoshop بسیار مهم بود و معدود افرادی بودند که استفاده از این ابزارها را بلد بودند. اما امروز دانستن روش استفاده از این ابزارها دیگر مزیت رقابتی محسوب نمیشود.
فرایند انجام بسیاری از کارها به شکلی شده است که همیشه واحد فنآوری اطلاعات درگیر میشود.
یک دیجیتال مارکتر موفق نیز نیاز دارد تا کمی با مباحث فنی آشنا شود. این روزها بیشتر کار مارکترها حول جمع آوری و پالایش دادهها میچرخد و برای این کار باید حتما برنامهنویسی دانست.
از طرف دیگر زندگی این روزها به حدی با فنآوری عجین شده است که دانستن برنامهنویسی کمک بسیاری در بالا بردن کیفیت زندگی خواهد کرد.
البته منظور من اینجا از برنامهنویسی این نیست که قادر باشید هر نرمافزاری را بنویسید و مانند یک برنامهنویس مسائل را حل کنید. بلکه منظور بیشتر دانستن یک زبان برنامهنویسی در حدی است که بتوانید مشکلات روزمره خود را حل کنید.
حالا با این سوال کلاسیک روبرو میشویم که:
به نظر من باید زبانی را بیاموزید که چند کاره باشد. باید بتوان طیف عظیمی از کارها را با آن انجام داد و امروز زبان برنامهنویسی پایتون این ویژگی را دارد.
چه زبان برنامهنویسیی را باید یاد بگیریم؟
به نظر من باید زبانی را بیاموزید که چند کاره باشد. باید بتوان طیف عظیمی از کارها را با آن انجام داد و امروز زبان برنامهنویسی پایتون این ویژگی را دارد.
برای یادگرفت پایتون منابع بسیار زیادی وجود دارد ولی یکی از بهترین آنها Automate the boring stuff with python است که به شکل رایگان در اختیار شما است. با مطالعه این کتاب و انجام دادن تمرینهای آن موفق میشوید پایتون را در سطحی فراگیرید که با آن بتوانید در انجام کارهای روزمره از آن استفاده کنید.
منابع آموزشی پایتون
اولین بار آموختن پایتون را در وقتهای اضافی که در شرکت کاله داشتم شروع کردم. شروع کار از طریق دورههای رایگان سایت Code Academy بود که البته الان این دورهها دیگر رایگان نیست.
بعد از دوره Code Academy در دورههای Python for Everybody که توسط دانشگاه میشیگان روی کورسرا ارائه میشد ادامه دادم. سوالی که بعد از اتمام این دورهها برای آدم مطرح میشود این است که در ادامه چه باید کرد.
در ادامه راه باید برای خودتان پروژه تعریف کنید و مشغول به کار شوید. وقتی این کار را انجام دادید تازه میفهمید که چیزی بلد نیستید. حالا وقت یادگیری به روش حل مسئله است. در گام از انجام پروژه به مشکلی بر خواهید خورد و برای حل آن باید وب را زیر و رو کنید. یکی از سایتهای خوب برای یافتن پاسخ سایت Stackoverflow است.
بعد از انجام دادن چند پروژه میتوان گفت که بر روی موضوع تسلط کافی پیدا کردهاید البته بدانید و آگاه باشید که این يادگیری انتها ندارد و هر چقدر پیش بروید نکات و موضوعات بیشتری برای آموختن پیدا خواهید کرد.
دیدگاهها/سوالات کاربران
اشاره کردید که یادگرفتن برنامه نویسی میتونه کیفیت زندگی را بالا ببره. میشه توضیح بدید چطور؟!
از نظر بنده یاد گیری برنامه نویسی برای کسی که بهش علاقه یا نیاز نداره بیهوده و به درد نخور هست!
اگه قرار باشه همه برنامه نویسی بدونن و گشایشی در زندگیشون به وجود بیاد پس چرا روان پزشک ها تجویز نمیکنن؟
وقتی این ابزار رو یادگرفتید خیلی کارهای روزمره رو میتونید با استفاده ازش انجام بدید. برای مثال ممکنه لازم باشه لینکهای مطالبی رو از یک سایت جمعآوری کرده و داخل یک فایل اکسل ذخیره کنید و لازمه این کار هر هفته تکرار بشه. خیلی راحت با نوشتن چند خط کد میتونید این کار تکراری رو انجام بدید.
در مورد علاقه داشتن یا نداشتن باید بگم به صرفا علاقه داشتن یا نداشتن به یک موضوع نمیتونه دلیل خوبی برای به درد بخور بودن یا نبودن اون موضوع باشه.
راونپزشکها هم معیار خوبی برای تصمیمگیری نیستند.
در نهایت این نظر و تجربه شخصی بنده است و تصمیم با شما است.
سوال
شما قبل از یادگرتن پایتون با برنامه نویسی چقدر آشنایی داشتید
نمیشه گفت چیزی نمیدونستم. البته روی هیچ زبان برنامهنویسی خاصی تسلط نداشتم.
لطفا نکات زیر را در نظر داشته باشید: